Hoe kan ik mijn June's Journey spelvoortgang opslaan?
Je voortgang in de game wordt automatisch opgeslagen op je apparaat tijdens het spelen. Je hebt verschillende opties om een herstelbare back-up van je voortgang te maken:
Facebook: we raden je aan om je game te verbinden met een Facebook-account, omdat je zo kunt spelen terwijl je gesynchroniseerd bent met platforms en apparaten, als je wilt. Je voortgang wordt hersteld door je gewoon aan te melden met je Facebook-account.
Hier vind je meer informatie over synchroniseren via Facebook.
Als je besluit om Facebook niet te gebruiken, kun je je game ook verbinden met je Google of Apple ID.
Apple ID: om je game te verbinden met je Apple ID, volg je hier de instructies.
Google ID: om je game te verbinden met je Google ID, volg je hier de instructies.
Back-up van apparaat: als je wilt, kun je ook een back-up maken van je game op zowel Android als iOS via de standaard back-upmethoden: iCloud (iOS) of Google Back-up (Android 6.0+). Als je bijvoorbeeld wilt overstappen op een nieuwer apparaat, kun je je voortgang herstellen vanaf een back-up. Deze methode ondersteunt geen cross-platformsynchronisatie (verplaatsen van Android naar iOS en omgekeerd).
Voor iOS:
Uitgebreide instructies van Apple om een back-up (reservekopie) te maken van je iOS-apparaat vind je hier.
Voor Android:
- Je hebt Android 6.0 of hoger nodig
- Zorg dat je back-ups hebt ingeschakeld op je apparaat via Instellingen > Back-up en herstel.
Uitgebreide instructies van Google om een back-up te maken van je Android-apparaat vind je hier.
Hoe kan ik mijn game verbinden met Facebook of een Cloud ID?
Doe het volgende om je voortgang te beveiligen en synchronisatie in te schakelen:
Open June's Journey en tik op het tandwielsymbooltje (oftewel het instellingensymbooltje) rechtsboven in het scherm van het hoofdeiland.
Selecteer 'Sociaal'.
Tik op 'Verbindingen bewerken'.
Kies de gewenste aanmeldingsmethode (Facebook, Apple of Google) en meld je aan.
Wacht tot de game volledig is gesynchroniseerd voordat je de app sluit.
Kan ik mijn game op meerdere apparaten spelen?
Ja! Om op meerdere apparaten te spelen (zoals je telefoon, tablet en desktopbrowser) en verder te gaan waar je was gebleven, moet je je game verbinden met een Facebook-profiel. Hoewel het niet verplicht is om te spelen terwijl je verbonden bent met Facebook, heb je op die manier wel het meeste voordeel, omdat je je voortgang op verschillende platforms kunt synchroniseren.
Je kunt er ook voor kiezen om je voortgang op te slaan met je Apple ID (op iOS 13+) of met je Google ID (op Android). Deze opties zijn prima om een back-up van je gegevens te maken, maar onthoud dat er alleen wordt gesynchroniseerd tussen apparaten op hetzelfde platform. Dat betekent dat je kunt synchroniseren tussen een iPhone en een iPad, of tussen een Android-telefoon en een Android-tablet, maar niet tussen een Apple- en een Android-apparaat.
Er zijn wel een paar heel belangrijke dingen om te onthouden als je synchroniseert:
Eén opslagbestand per apparaat: er mag maar één opgeslagen game tegelijk actief zijn op je apparaat. Kies je primaire opslagbestand met beleid.
Accounts samenvoegen: als je June's Journey eerder op een mobiel apparaat en op een computer hebt gespeeld via Facebook, dan moet je kiezen om met ÉÉN van deze games door te gaan als je synchroniseert. De andere game wordt verwijderd en kan niet meer teruggezet worden als de synchronisatie is voltooid.
BELANGRIJK: als je ooit besluit om je mobiele versie te desynchroniseren (los te koppelen) van Facebook, dan moet je de game opnieuw op je apparaat beginnen te spelen alsof je nog nooit eerder hebt gespeeld.
Wat moet ik controleren voordat ik mijn game synchroniseer?
Voordat je je game synchroniseert met Facebook of je Cloud ID, moet je de volgende checklist nalopen om je voortgang te beschermen:
Bevestig je hoofdaccount: controleer je level en locatienummer op je primaire apparaat. Dat is het 'doelopslagbestand' dat je wilt houden.
Maak een screenshot van je gebruikers-ID: je vindt deze reeks van 12 cijfers onder in het laadscherm of in de instellingen (tandwielsymbooltje) > Hulpmenu. De ondersteuning kan deze identificatie gebruiken om je eiland te herstellen.
Eén apparaat, één opslagbestand: onthoud dat er maar één opgeslagen game actief kan zijn per apparaat. Als je een tweede game probeert te synchroniseren met hetzelfde apparaat, wordt het voorgoed verwijderd.
Controleer je Facebook-aanmelding: zorg ervoor dat het Facebook-account dat is aangemeld bij de browser van je apparaat hetzelfde is al dat je wilt gebruiken voor de game.
Stabiele verbinding: zorg ervoor dat je een stabiele wifi-verbinding hebt. Onderbrekingen tijdens de eerste synchronisatie kunnen tot fouten leiden.
Wat betekent 'Kies je opgeslagen game'?
Als je je aanmeldt bij een cloudservice (zoals Facebook) op een nieuw apparaat, kan de game twee verschillende opgeslagen games detecteren: een die op je apparaat is opgeslagen, en een die in de cloud is opgeslagen. Denk goed na voordat je de game kiest die je wilt behouden.
Om de juiste opgeslagen game te kiezen, vergelijk je het volgende:
Hoogste ontgrendelde locatie
Level en aantal sterren
Datum 'Voor het laatst gespeeld':
Belangrijk: zodra je een opgeslagen game kiest, wordt de andere overschreven en kun je die niet meer terugzetten. We raden je aan om de opgeslagen game met het hoogste level te kiezen.

Wat gebeurt er als ik mijn game loskoppel van Facebook of Cloud ID?
Als je je mobiele game desynchroniseert of loskoppelt van Facebook of Cloud ID, is het mogelijk dat de voortgang die gelinkt is aan die verbinding wordt verwijderd van het apparaat. Mogelijk word je gevraagd om vanaf het begin te beginnen (level 1). Zorg er altijd voor dat je een back-up maakt van je voortgang voordat je wijzigingen aanbrengt in je verbindingen.
Mag ik meer dan één game-account hebben?
Je mag niet meer dan één account per platform of sociaal netwerk tegelijkertijd hebben. Bezoek voor meer informatie: https://www.wooga.com/legal/nl/terms-of-service.
Denk eraan dat je maar één opgeslagen game kunt verbinden met één Facebook of Apple/Google ID. Als je twee verschillende games op twee verschillende apparaten hebt en je probeert beide games te verbinden met hetzelfde Facebook- of Cloud ID-account, overschrijft de ene voorgoed de andere.