June’s Journey oyun ilerlememi nasıl kaydederim?
Oyun ilerlemen, oynadıkça cihazına otomatik olarak kaydedilir. Ancak ilerlemenin yedeklenmesini ve gerektiğinde geri yüklenebilmesini sağlamak için birkaç seçeneğin vardır:
Facebook: Dilediğinde platformlar ve cihazlarla senkronizeyken oynamanı sağladığı için oyununu bir Facebook hesabına bağlamanı tavsiye ediyoruz. İlerleme yalnızca Facebook hesabına giriş yaparak geri yüklenebilir.
Facebook üzerinden nasıl senkronize edileceğini görmek için buraya tıkla.
Facebook kullanmamayı tercih edersen oyununu Google veya Apple Kimliği'ne de bağlayabilirsin.
Apple Kimliği: Apple Kimliği'ni kullanarak oyununu bağlamak için buradaki talimatları izle.
Google Kimliği: Google Kimliği'ni kullanarak oyununu bağlamak için buradaki talimatları izle.
Cihaz yedekleme: İstersen standart yedekleme yöntemleri olan iCloud (iOS) veya Google Yedekleme (Android 6.0+) ile oyununu hem Android hem de iOS üzerinden yedekleyebilirsin. Örneğin daha yeni bir cihaza geçmek istiyorsan ilerlemeni bir yedekleme dosyasından geri yükleyebilirsin. Bu yöntem çapraz platform senkronizasyonunu desteklemez (örn. Android'den iOS'a ve tam tersi).
iOS için:
iOS cihazını yedeklemek için Apple'dan detaylı talimatlar burada mevcuttur.
Android için:
- Android 6.0 veya üzeri gerektirir
- Cihazınızda Ayarlar > Yedekleme & Sıfırla üzerinden yedeklemelerinizi açtığınızdan emin olun.
Google'dan Android cihazını yedeklemek için detaylı talimatlar burada mevcuttur.
Oyunumu Facebook'a veya bir Bulut Kimliği'ne nasıl bağlarım?
İlerlemeni güvence altına almak ve senkronizasyonu etkinleştirmek için şu adımları izle:
June's Journey'i aç ve ana ada ekranının sağ üst kısmındaki dişli simgesine (yani Ayarlar simgesine) dokun.
"Sosyal" seçeneğini seç.
'Bağlantıları Düzenle'ye dokun.
Tercih ettiğin giriş yöntemini (Facebook, Apple veya Google) seç ve giriş yap.
Uygulamayı kapatmadan önce oyunun senkronizasyonu tamamen tamamlamasına izin ver.
Oyunumu birden fazla cihazda oynayabilir miyim?
Evet! Telefonun, tabletin ve masaüstü tarayıcın gibi birden fazla cihazda oynayabilmek ve kaldığın yerden devam edebilmek için oyununu bir Facebook profiline bağlaman gerekir. Facebook'a bağlı oynaman zorunlu olmasa da bunu yapmak ilerlemeni farklı platformlar arasında senkronize etmek için en iyi avantajı sunar.
Alternatif olarak ilerlemeni Apple Kimliği'ni kullanarak (iOS 13+ cihazlarda) veya Google Kimliği'ni kullanarak (Android cihazlarda) kaydetmeyi de tercih edebilirsin. Bunlar verilerini yedeklemek için son derece iyi seçenekler olsa da yalnızca aynı platformdaki cihazlar arasında senkronizasyon sağladıklarını lütfen unutma. Yani iPhone'dan iPad'e veya Android telefondan Android tablete senkronizasyon yapabilirsin ancak Apple cihazı ile Android cihaz arasında yapamazsın.
Ancak senkronizasyon yaparken aklında tutman gereken bazı kritik noktalar vardır:
Cihaz başına tek kayıt: Cihazında aynı anda yalnızca bir oyun kaydı etkin olabilir. Lütfen birincil kaydını dikkatle seç.
Hesapları birleştirme: June's Journey'yi mobil cihazda ve ayrıca Facebook üzerinden bilgisayarda oynadıysan bunları senkronize etmek, bu oyunlardan yalnızca BİRİNİ seçip devam edeceğin anlamına gelir. Senkronizasyon tamamlandığında diğer oyun silinir ve geri getirilemez.
ÖNEMLİ: Mobil sürümünün Facebook ile senkronizasyonunu kaldırmaya (bağlantısını kesmeye) karar verirsen cihazında oyuna daha önce hiç oynamamış gibi en baştan başlamak zorunda kalırsın.
Oyunumu senkronize etmeden önce neyi kontrol etmeliyim?
Oyununu Facebook'a veya Bulut Kimliği'ne bağlamadan önce, ilerlemeni korumak için şu hızlı kontrol listesini gözden geçir:
Ana hesabını doğrula: Birincil cihazındaki seviyeni ve olay yeri numaranı kontrol et. Bu, korumak istediğin "hedef kayıt"tır.
Kullanıcı Kimliğinin ekran görüntüsünü al: Bu 12 haneli Kimliği yükleme ekranının alt kısmında veya Ayarlar (dişli simgesi) > Yardım menüsünde bulabilirsin. Destek ekibi, adanı geri yüklemek için bu tanımlayıcıyı kullanabilir.
Bir cihaz, bir kayıt: Her cihazda yalnızca bir oyunun etkin olabileceğini unutma. Aynı cihaza ikinci bir oyunu senkronize etmeye çalışırsan bu oyun kalıcı olarak silinir.
Facebook girişini kontrol et: Cihazının tarayıcısında giriş yapılmış Facebook hesabının, oyun için kullanmak istediğin hesapla aynı olduğundan emin ol.
Stabil bağlantı: Stabil bir Wi-Fi bağlantısında olduğundan emin ol. İlk senkronizasyon sırasında yaşanan kesintiler hatalara yol açabilir.
"Oyun Kaydını Seç" ne anlama geliyor?
Yeni bir cihazda bir bulut hizmetine (Facebook gibi) giriş yaptığında oyun iki farklı kayıt algılayabilir: Biri cihazda yerel olarak depolanan, diğeri bulutta depolanan kayıttır. Hangisini saklayacağını dikkatle seçmelisin.
Doğru kaydı seçmek için şunları karşılaştır:
Kilidi açılmış en yüksek olay yeri
Seviye ve Yıldız sayısı
"Son oynanma" tarihi
Önemli: Bir kaydı seçtiğinde, diğerinin üzerine yazılır ve geri getirilemez. Normal şartlarda en yüksek seviyeye sahip kaydı seçmelisin.

Oyunumun Facebook veya Bulut Kimliği bağlantısını kesersem ne olur?
Mobil oyununun Facebook veya Bulut Kimliği ile senkronizasyonunu kaldırır ya da bağlantısını kesersen bu bağlantıya bağlı ilerleme cihazdan kaldırılabilir ve oyuna en baştan (1. seviye) başlaman istenebilir. Bağlantılarında değişiklik yapmadan önce ilerlemenin yedeklendiğinden her zaman emin ol.
Birden fazla oyun hesabım olabilir mi?
Bir platform veya sosyal ağ üzerinde birden fazla hesabın olamaz. Daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret et: https://www.wooga.com/legal/tr/terms-of-service.
Tek bir Facebook veya Apple/Google Kimliği'ne yalnızca bir oyun kaydını bağlayabileceğini unutma. İki farklı cihazda iki farklı oyunun varsa ve ikisini de aynı Facebook veya Bulut Kimliği hesabına bağlamaya çalışırsan, biri diğerinin üzerine kalıcı olarak yazılır.